A fost infiintat in 1986 sub denumirea de Spitalul Orasenesc Zarnesti , are ca obiect de activitate asigurarea asistentei medicale a populatiei atat din orasul Zarnesti cat si din zonele invecinate : Bran , Moeciu , Fundata , Poiana Marului , Sinca.

In 1998 isi schimba denumirea in Spitalul “Dr.Caius Tiberiu Sparchez in memoria prof.dr.Caius Tiberiu Sparchez , creatorul scolii romanesti de gastroenterologie , nascut in Zarnesti pe 23 februarie 1899.

Serviciul de urgenta este organizat si functioneaza cu o linie de garda in specialitatea medicina generala asigurata de medicii incadrati in spital si ambulator precum si cu o microstatie de ambulante subordonata SAJ Brasov.

Sectii in cadrul spitalului:
Sectia medicina interna
Sectia chirurgie generala
Sectia obstetrica-ginecologie
Compartiment pediatrie
Compartiment A T I

Spitalul are in structura:
– farmacie, sterilizare, bloc operator, sala de nasteri, laborator analize medicale, laborator radiologie si imagistica medicala, cabinet planificare familiala, cabinet scolar, aparat functional.

Ambulatorul de specialitate
Este situat in cladirea spitalului la etajul I si are in structura urmatoarele cabinete de specialitate:
Cabinet medicina interna
Program: asigurat de medicii din spital
Cabinet chirurgie generala
Cabinet ortopedie si traumatologie
Cabinet obstetrica-ginecologie
Cabinet pediatrie
Cabinet oftalmologie
Cabinet ORL
Cabinet cardiologie
Cabinet planing
Cabinet scolar
Laborator analize medicale, laboratoarele si compartimentele de investigatii si tratament sunt unice, deservind atat sectiile cu paturi, cat si ambulatorul de specialitate al spitalului.

Spitalul Dr.Caius Tiberiu Sparchez
Zarnesti, jud. Brasov
Str. Policlinicii 12
Tel – 0268 220309
www.spitalcts.ro